Mina projekt

AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: 

Amerikanska nyhetsanalyser (usapol.blogspot.com) är mitt primära projekt om amerikansk politik och historia. Sedan bloggstarten i januari 2008 tills december 2016 skrevs över 15 000 blogginlägg. Och från podcaststarten i januari 2012 fram tills idag har över 500 podcast-

-avsnitt producerats.

Det primära syftet med Amerikanska nyhetsanalyser är att balansera den vänsterliberalt vinklade svenska USA-rapporteringen genom att presentera amerikansk politik ur ett republikanskt perspektiv, och därtill att analysera omvärlden ur den anglo-saxiskt konservativa rörelsens glasögon.

För en bra introduktion till Amerikanska nyhetsanalyser, rekommenderas podcastavsnitt 500.

 


ThISISnoW:

ThISISnoW är ett projekt jag startade upp i maj 2016 i syfte att genom konst uppmärksamma Islamiska statens förföljelse av kristna, som på allvar började våren 2014.

Projektet hämtade jag inspiration till från John Heartfield och Nikolai Getman, som skildrade nazismens och kommunismens folkmord.

Ungefär samtidigt som projektet var jag också med och samordnade syrianska-katolska kyrkans patriark Joseph III Younans Sverigebesök våren 2016. Ett omfattande och mycket lyckat besök där vi bland annat träffade Ärkebiskop Antjé Jackelén i Domkyrkan i Uppsala och Kung Carl XVI på hovet.

I detta poddavsnitt beskrivs besöket mer ingående.