Om Ronie.se

Om Ronie.se

Databasens namn: Ronie.se

Tillhandahållare: Ronie Berggren

Ansvarig utgivare: Ronie Berggren

Ronie.se har utgivningsbevis. Kommentarer granskas av ansvarig utgivare innan publicering. 

Om mig:

Jag är född 1979 och bor i norrländska Örnsköldsvik. Ett av mina stora intressen har alltid varit samhällskunskap och kopplingarna mellan politik och religion. Mellan 1999 och 2008 studerade jag religionshistoria och statsvetenskap vid Umeå Universitet med cirka 240 kurspoäng inom dessa områden.

Men mitt stora intresse har emellertid sedan slutet av tonåren varit amerikansk politik. Något jag sedan 2008 primärt har kanaliserat genom bloggande och poddande på Amerikanska nyhetsanalyser (usapol.blogspot.com) – där syftet varit att presentera USA ur ett republikanskt perspektiv utan att för den sakens skull svartmåla demokraterna.

Ronie.se är mitt forum för att driva opinionsbildning ur ett anglo-saxiskt konservativt perspektiv (tänk Republikanerna i USA eller Tories i Storbritannien) om andra saker än USA.

Fokus kommer att riktas mot Sverige, Europa och Västvärlden, där jag vill värna den anglo-saxiska ordning av suveräna demokratiska nationalstater i samverkan, som stadfästes i västra Europa efter Andra världskriget. En ordning som i vår tid hotas av en alltmer centraliserad Europeisk union och av massinvandring från länder med värderingar i motsättning till de västerländska värderingar som vilar på en kristen och sekulär värdegrund.

På Ronie.se får du läsa mina reflektioner och lyssna på mina poddsamtal om dessa ämnen.

För kontakt, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.