Varför asylsökande utlänningar bör hållas inlåsta för sitt eget bästa

Ronie Berggren om varför USA:s policy att sätta illegala immigranter som kommit in i USA i förvar under asylprocessbehandlingen är en policy som Sverige skulle ha nytta av.

————

Den 20 juli trädde S, MP, C, L och KD:s nya regler för anhöriginvandring i kraft. Regler som ger dem som fått uppehållstillstånd rätt att ta hit anhöriga.

Dessa kommer till ett land där inga krav ställs. Inga krav på försörjning, inga krav på integration; inga krav på att ta seden dit de kommer.

Konsekvensen av kravlöshet och öppna dörrar såg vi för en månad sedan bland till synes afghanska individer som upprepande trakasserade den amerikanske rapparen ASAP Rockys team när de under sitt Sverigebesök strosade runt i Stockholm. ASAP Rocky slog till slut tillbaka och sitter sedan dess i svenskt häkte.

Uppslutningen bakom ASAP Rocky har varit stor. I hemlandet har USA:s svarta community gjort sak med president Trump och krävt rapparens frigivning. Att ASAP Rocky inte började bråket är amerikanernas försvar.

Men även i Sverige har många som aldrig tidigare hört namnet ASAP Rocky slutit upp bakom honom. Alldeles för många svenskar har nämligen varit i samma situation eller haft barn, vänner eller bekanta som rånats eller utsatts för något värre av lösdrivande utlänningar. 2017 blev en bekants 15-årige son rånad i centrala Stockholm mitt på dagen av tre nordafrikanska killar.

De flesta svenskar som hamnar i en sådan situation backar, spelar med och försöker lugna situationen. I SVT:s Lilla Aktuellt den 26 april så uppmanades barn som utsattes för rån att överlämna sina saker, inte göra motstånd och springa om de kunde. I ett annat program på SVT barnkanalen säger en barnskådespelare: ”Om man blir rånad ska man lämna över mobil och pengar”.

Denna undergivna inställning mot utländska våldsverkare på svenska gator är just vad som fått så många svenskar att känna sig lättade över ASAP Rockys agerande, oavsett den rent juridiska frågan om övervåld och var gränsen går när det inte längre kan kallas nödvärn .

För i ASAP Rocky har vi en person som inte gav med sig, som inte överlämnade något alls, utan tvärtom, slog tillbaka. En person som gjorde precis det alla svenskar önskar att de haft mod att göra, men lärt sig att aldrig våga, och det av samma myndigheter som kapitulerat gatorna till utländsk kriminalitet. Öppnar man sedan munnen mot detta och yttrar sig fel i för hårda ordalag så kan man åtalas för hets mot folkgrupp av en tvärpolitisk statsmakt som gjort idén om att vara en ”humanitär stormakt” till politisk utopi, som medborgare inte bör känna sig bekväma med att invända mot.

Det var ASAP Rockys typiskt amerikanska, men väldigt osvenska beteende, som av många upplevdes så befriande.

Vilket för oss över till nästa sak.

Det finns ingen good-will bland svensk allmänhet för lösdrivande MENA-folk (Middle East and North Africa) på svenska gator som släppts in i landet helt utan att granskas och sedan beter sig lite som de vill; som rånar barn och trakasserar tjejer. Alla invandrare är inte sådana, inte ens majoriteten. Men det problem som växt fram är onekligen kopplade till invandring, till en ansvarslös sådan.

Den utländska laglösheten drabbar idag vanliga svenskar. Tillåts den hållas så kommer motreaktionen att drabba vanliga invandrare som inte beter sig illa.

Av den anledningen bör Sverige låsa in asylsökande, för allas bästa – både svenskarnas och de legala invandrarnas.

Ett samhälle i oordning fungerar nämligen inte.

Dagens svenska invandringspolitik är oordnad. Här ett exempel jag är väl förtrogen med. En ung flicka med invandrad familj blir pressad att åka tillbaka till sitt hemland och där gifta sig med en mer än 30 år äldre man. Så sker trots myndigheters vädjan till flickan att inte åka. Väl tillbaka i Sverige har mannen sedan fri lejd till Sverige.

Därför är det inte ökad anhöriginvandring som Sverige behöver utan asylcenter med lås. Givetvis med hög humanitär standard, trygghet och vårdmöjligheter. Men en plats med lås som alla som flyr kommer att föredra framför de krig de flyr ifrån. Där bör de sedan hållas i förvar medan deras asylsökan behandlas.

De som sedan efter fullbordad utredningsprocess släpps in i Sverige ska svenskar kunna känna sig helt trygga med. De som verkligen är flyktingar och vill starta nya liv i Sverige kommer då heller inte att behöva rädas uppskrämda svenskar eftersom det inte finns någonting att vara rädd för. Det är denna inställning som ligger bakom USA:s säkerhetspolitik vid gränsen. Och helt oaktat de saker som fungerar och inte fungerar med den politiken, så är själva inställningen bra.

Det är politikernas uppgift att skapa ett samhälle där svenskar inte behöver vara rädda för invandrare och ej heller tvärtom. Men då kan politikerna inte fortsätta med att i ansvarslöshet rösta för fortsatt massinvandring utan kontroller.

Ronie Berggren

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *